SAFFRANSSKORPOR
1,5 dl sötmandel ( Bytte ut mot Mörk Choklad denna gång)
100g smör
2pkt saffran á 0,5 g
2 ägg
1,5 dl socker
5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
Värm ugnen till 200 grader
Hacka sötmandel grovt
Smält smöret, ta av kastrullen från värmen
Rör ner saffran i det varma smöret. Tillsätt ägg, socker, mjöl, bakpulver och de hackade sötmandlarna
Arbeta ihop till en deg
Rulla ut degen i tre långa längder. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Grädda längderna i mitten av ugnen, 10-15 minuter
Ta ut plåten och dela längderna i sneda bitar, 10 på varje längd
Sänk temperaturen till 175 grader
Rosta skorporna mitt i ugnen tills de får gyllene färg, cirka 10-15 minuter
Stäng av ugnen och låt skorporna stå kvar tills de svalnat. Då blir de extra knapriga och goda
100g smör
2pkt saffran á 0,5 g
2 ägg
1,5 dl socker
5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
Värm ugnen till 200 grader
Hacka sötmandel grovt
Smält smöret, ta av kastrullen från värmen
Rör ner saffran i det varma smöret. Tillsätt ägg, socker, mjöl, bakpulver och de hackade sötmandlarna
Arbeta ihop till en deg
Rulla ut degen i tre långa längder. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Grädda längderna i mitten av ugnen, 10-15 minuter
Ta ut plåten och dela längderna i sneda bitar, 10 på varje längd
Sänk temperaturen till 175 grader
Rosta skorporna mitt i ugnen tills de får gyllene färg, cirka 10-15 minuter
Stäng av ugnen och låt skorporna stå kvar tills de svalnat. Då blir de extra knapriga och goda
Jag blir ödmjuk och Rörd
På mig går det då ingen Nöd
Får Uppskattning och Utmärkelse
Jag får nog ta lite Stärkelse
Att så många vill ta del av mina Alster
Fast jag ibland försöker hålla dem på Halster
Det gör mig både Glad och Upprymd
Att jag nästan brister ut i en Hymn.....
Denna gång kommer den från Nettans Pyssel
Tackar sååå Jättemycket!!
Sänder den vidare till................
Linda - Med tiden som hjälp
Ann-Catrin - fint hemma
Elzie - Essemias värld
Karina - Englagård
Jenny - Jennys Vita Drömmar
Katta - Rost och Rosor
Mia - Lilla Blanka
Camilla - Living by Milla
Nu får ni Sjunga en Hymn så det Hörs....
Om ni nu Törs...
Vara glada för er Fantasi, Inspiration, Bilder och Ord...
Kramar/Annelie
23 kommentarer:
Måste baka skorpor jag också snart. Kanske ska ha i lite choklad i dom?!
Tusen, tusen tack för utmärkelsen. Jättegulligt av dig. Känner mig jätteglad.
Hoppas du får en bra fredag.
Kram Elzie
Hej goa Annelie!
Åh tusen tack för awarden! *kram* Jag blir så himla glad och rörd när nån tänkt på mig så här!
(Jag lägger inte längre in awarderna på min sida, men det betyder inte att jag inte blir mindre glad för dem)
Grattis också til dig!!!
Tack också för receptet, det ser underbart smaskigt ut..!
Kram
Mia
hmm vad skrev jag där egentligen...jaja, jag tror du förstår vad jag menar.. (jag blir alltså jätteglad även om jag inte lägger in awarden på min sida) *hihi*
Svammel-Mia
Åhh..nu blir jag nästan rörd till tårar, alltså glädjetårar förstås.;) Tack snälla du för att du tänkte på mig! Det värmer gott nu när näsan rinner och min kropp säger ifrån.
Saffransskorporna måste jag nog baka i helgen, vad gott med choklad i.
Stora kramen
Camilla
Tack Annelie, vad glad jag blir:)
Jag undrar om jag ska försöka mig på dom där skorporna i helgen. Om inte jag hittar på hundra projekt till som ska se dagens ljus, man vet aldrig.
Jättekram Karina
Grattis Annelie! Du är värd den.
Mumsiga ser skorporna ut att vara.
Tack för tipset ;)
Kram Mizty
vad goda skorporna ser ut och vilken snygg burk...=) smart med choklad om man är alergisk mot mandel tex. bra tips....
ha de bra
kram pia
Dom skorporna ska jag absolut prova. Få se om jag lyckas, jag har en förmåga att få skorpor riktigt "stenhårda".
Ha en skön helg, själv ska vi ha gäster på gröt och glögg.
Kramar till dig. // Nettan
Underbart! Choklad i skorporna låter delikat! Trevlig helg// Eva
Saffran är gott,måste nog prova baka skorporna...Kram och ha en mysig 2:advent
I "lav" saffransskorpor! Trevlig helg!
Kram
hej Annelie blir lite nyfiken på skorporna, de ser så goda ut och grattis till utmärkelse det är du värd!
Kram Annica.
Det låter verkligen gott, med både saffransskorpor med choklad och saffransbröd.
Ett stort grattis till din utmärkelse. Du ger verkligen inspiration, så du är verkligen värd den :)
Det låter ju hur mysigt som helst att bara stå och pussas hela dagen, hihihi
Du har placerat den strategiskt, låter det som.
Söta snötjärnor du har virkat. De gör sig nog var du än placerar dem.
Ha en skön helg.
Kram Mari i Marieholm
Hej igen:)
Om du lyckas hitta fler timmar till dygnet hoppas jag att du delar med dig av hemligheten:)
Jag har just hittat din andra blogg och så mycket fint det finns där:)
kram Karina
Men va du är duktig på att dikta med! Grattis till awarden och tusen tack till dej, fast dikta törs jag mej inte på. Men de där saffransskorporna ser otroligt goda ut måste se till att få tid att pröva på att baka dem, tack för receptet.Ha en bra helg, kram Katta
hej annelie o grattis till awarden =) visst har jag de bra som har en snickare som lyder min minsta vink.. ha ha ...skämt o sido men visst är han duktig ? jag ska fråga om han är till utlåning =) va kul att du tyckte om ljustakarna o lådan..blir foto på alla 3 senare.
ha en skön 2 advent
massa kramar
pia
Åh tack för det receptet det ska jag nog försöka att hinna med, ser så gott ut! KRAM Petra
Hej
Vicken fin sida o ja skrev av saffransskorporna dom såg såå goa ut..mums ska försöka göra dom.. kram www.snowwhite-sussie.blogspot.com
Hej Hej!!
Oj såå gott det såg ut med dina skorpor, vad smaskigt till jul.
Kram Hannah
Grattis till din fina award!
Mmm saffransskorpor låter ju hur gott som helst. Själv hade jag tänkt baka lussekatter i helgen men kom av mig när jag upptäckte att vi visst inte köpt hem någon jäst... Får bli i veckan det!
Kram Annica
Hej Annelie!
Tack vad du är snäll! *kram*
Ha en jättefin vecka!
Kram
Mia
ps förlåt att jag inte varit direkt aktiv på den gemensamma bloggen..har känt mig sådär i och med ryggen, men jag hoppas det blir bättre (både med rygg och blogg hihi)
Mmmmm så goda dina saffranskorpor ser ut. Dom måste jag testa att göra. Snygga strutar med notpappret oxå. Nu har jag fått lite inspiration. Tack.
Kram Annika
MMM... Saffranskorporna såg verkligen goda ut!! Måste prova någon dag! Och strutarna, jätte fina!
Ha det gott!
Kram Sandra
Skicka en kommentar